Enviat per: Núria Juanico | gener 28, 2010

El cuiner del dux

Ambientada en la Venècia del Renaixement, El cuiner del dux narra la història d’un orfe que es dedica a sobreviure amb el què roba de les parades del mercat i de les sobres que troba entre les escombraries. La seva vida dóna un tomb quan el cuiner del dux l’agafa perquè treballi amb ell i, poc a poc, s’introdueix en l’art de la cuina.

La polarització entre l’opulència del palau del dux i les misèries dels carrers marginals de Venècia configuren l’escenari d’una aventura que es basa, com la majoria de novel·les d’aquest estil, en la lluita per aconseguir el coneixement (en aquest cas, un llibre amb poders màgics). l’amor, l’amistat i la fidelitat vers el mestre del protagonista són elements secundaris que donen color a la història.

Cal destacar també el paper de la cuina, que en aquest cas crea situacions un xic meravelloses -com per exemple el fet d’aconseguir que les persones actuïn tal i com vol el cuiner en funció del tipus de menjar-. És una novel·la tipus “Matilde Ascensi”, destinada als amants de les històries d’aventures que transcorren en èpoques passades.

D’on ha sortit? Del boca-orella sobre la fama d’aquesta autora.

Fragments que són una delícia:

“Inspira l’aroma, l’ànima, però pren-t’ho amb calma. L’art de cuinar, com l’art de viure, s’ha d’assaborir per si mateix. […] Tant és que el menjar que preparem sigui consumit en qüestió de minuts; l’acte de la creació ho és tot.”

“Continuar vivint perquè sí no té més sentit que el tic-tac d’un rellotge. […] Morir no és res, però viure amb propòsit i amb integritat, sí que és alguna cosa.”

Anuncis

Responses

  1. No coneixia el llibre. Bon apunt!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: