Enviat per: Núria Juanico | gener 4, 2010

El festí de l’amor

Altament recomanat als amants de les grans reflexions sobre temes trascendentals. Més que una novel·la narrativa, El festí de l’amor és un tractat filosòfic sobre l’amor, una temàtica arxiconeguda i que s’utilitza des dels temps més remots en les històries que la humanitat crea. És interessant endinsar-se en l’abstracció de l’amor i preguntar-se’n les qüestions més fonamentals per veure com afecta a les persones.

A través de diverses històries que s’interconnecten, l’autor ens mostra com l’amor és completament diferent en funció de la persona que el viu. Així, l’amo d’un bar, la cambrera, un filòsof jubilat, una metgessa i un grapat d’individus ben diferents ens expliquen en primera persona què senten i com viuen l’explosió interna d’aquest sentiment que fa que les persones, en certs casos, siguin capaces de superar-se a elles mateixes i moure muntanyes.

D’on ha sortit? D’un fil de debat del QL?

Fragments que són una delícia:

“Soren Kirkegaard sostenia que tothom intueix què és l’amor, però que no es pot parlar d’aquest directament. O clarament. Entra a la categoria d’allò desconegut, i la parla normal no serveix per la foscor d’aquest tema. De una forma semblant, tots posseïm l’experiència de Déu, però és una vivència tant diferent a les altres que, un cop més, supera la parla ordinària. Segons Kirkegaard, quasi tots intuïm la subtilesa de Déu, però quasi ningú sap com parlar amb ell. Aquí comencen els problemes.”

“El què té de turbador estar sol és aquesta veu interior que et diu que hauries d’aparellar-te amb algú, que la solitud és un error. A la veu interior no li importa qui sigui. Es limita a turmentar-te […].”

“Com diu el poeta, totes les parelles felices son iguals, són les infelices les que tenen història. Ja no sóc una història. La felicitat ha fet que em dilueixi en la vida real.”

Anuncis

Responses

  1. Molt interessant aquesta recomanació. Gràcies!!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: