Enviat per: Núria Juanico | Desembre 3, 2009

El vuit

Neville ens acosta una narració trepidant sobre el poder dels escacs de Montglane. Mitjançant una combinació d’elements fantàstics, fets històrics i personatges intrèpids, El vuit esdevé una obra una mica diferent de les ja tradicionals novel·les d’aventures (entre les quals hi ha Matilde Asensi, Dan Brown i tota la troupe).

La trama es divideix en varis eixos que ens transporten a diferents moments històrics.

Per una banda, tenim Mireille, una exnovícia francesa que lluita per complir la seva missió intentant vèncer els dolents de sempre i, a sobre, els impediments que li suposa viure durant la Revolució Francesa.

D’altra banda, l’heroïna Catherine (el nom de la qual coincideix amb el de l’autora) és una experta informàtica que es troba, de sobte, enmig d’un joc que ella no ha buscat però on es veu obligada a actuar per aconseguir els propòsits dels que l’acompanyen.

Basada en un dels gastadíssims arguments de les novel·les fantàstiques (la pedra filosofal), Neville ha desenvolupat una història que podria ser ben bé un guió d’una pel·lícula del James Bond: espies, morts, escenes d’acció i amors inesperats que sorgeixen del no-res i comporten la felicitat absoluta.

Cal dir, en el seu favor, que l’autora fa una picada d’ullet al lector en apropiar-se de figures històriques com Robespierre, Marat o Jacques-Louis David entre altres i transformar-les en personatges de la novel·la. Aquest recurs, que a mi em sembla prou complicat si no es coneix amb detall la història, mostra que el llibre ha comptat amb una extensa documentació prèvia que li aporta un valor important.

D’on ha sortit? De l’extensa publicitat que les editorials han fet d’El fuego, abans de llegir-me la segona part necessitava endinsar-me en la primera.

Anuncis

Responses

  1. Em costa una mica aquest tipus d’històries encara que he llegit aquesta excel.lent ressenya amb interès.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: