Enviat per: Núria Juanico | Octubre 24, 2009

Los aires difíciles

Madura i intensa. Per primer cop, entro al món de l’Almudena Grandes, on el passat dels personatges és el motor d’una història en present i que dibuixa el futur de manera boirosa. Los aires difíciles és la història d’unes quantes vides disperses, que naveguen sense rumb fins el moment que es troben, gairebé per casualitat. En poc temps s’estableix un fort punt d’unió que els ajuda a tirar endavant i trencar amb la solitud que porten arrossegant.

A Los aires difíciles, tots els protagonistes estan marcats per una maduresa precoç. Els nens responen a patrons d’adults, i els grans es deixen dur pels impulsos més primaris talment com si fossin infants. L’estil acurat però dur de l’autora colpeix el lector, que absorveix les situacions narrades com si fossin punxades doloroses però alhora gratificants.

És una història complexa que es basteix sobre una simple trama on temes tant típics com l’amor esdevenen un element distintiu i especial.

Anuncis

Responses

  1. Quan dius que “és complexa” et refereixes a que no tens a seguretat que pugui agradar a tothom?
    Petons

  2. Me l’apunto. fa poc he acabat el corazon helado de l’almudena grandes i enacar estic impressionada per el seu llenguatge i per la història. M’ah deixat sense paraules. Soc incapaç de fer-ne una ressenya

  3. Mireia: quan dic que és complexa faig referència a que no és una obra senzilla, amb un únic fil argumental que es desenvolupa de manera lineal, sinó que es basa en diferents històries que s’entrecreuen a mesura que avança la trama.

    Viuillegeix: m’ha costat fer la ressenya, és una obra contundent i plena de força. Ara tinc pendent Las edades de Lulú…

  4. A mi em va agradar molt. Segueixo l’Almudena Grandes gairebé com una fan. M’entusiasma aquesta capacitat que té de bastir un persontage amb dos o tres pinzellades.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: