Enviat per: Núria Juanico | Octubre 1, 2009

Trilogia de Claus i Lucas

En un context on el lector no és capaç de distingir la realitat de la ficció, la novel·la recull la història de Claus i Lucas, dos bessons que són separats durant la infantesa a causa d’una tragèdia familiar. En el context de la Segona Guerra Mundial i la postguerra, l’obra és lleugera però plena de dolor.

Els bessons Claus i Lucas es veuen obligats a viure amb la seva àvia, una dona rancuniosa que els maltracta sense mostrar-los cap tipus d’afecte. Davant aquesta situació, els protagonistes es torturen voluntàriament per fer-se insensibles al dolor, tant físic com psíquic. La complicitat que s’estableix entre ells és enorme, i ho comparteixen tot fins al punt que sembla que siguin una mateixa persona. La mort de l’àvia més endavant comporta un canvi cabdal en les seves vides, i res tornarà a ser el mateix des d’aquest instant.

En aquest punt, tot es torna confús: què ens hem de creure, de les explicacions del narrador? Què és cert i què forma part de la seva imaginació?

Malgrat que la història va resolent alguns dubtes, l’autora deixa penjada la qüestió més important: van existir, realment, dos bessons, o un és el producte de la imaginació de l’altre?

Anuncis

Responses

  1. D’aquesta autora vaig llegir AHIR i em va agradar força.

    T’espero pel RACÓ DE LA SOLSIDA


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: