Enviat per: Núria Juanico | Agost 4, 2009

The girls

Jardi de colorsUna novel.la extraordinaria. The girls es la historia de dues germanes siameses unides pel crani que, malgrat la seva situacio, aconsegueixen viure fins als trenta anys. L’argument es basa en la narracio d’una de les germanes, Rose, que s’ha proposat escriure la seva autobiografia. L’altra protagonista, Ruby, tambe participa en la novel.la aportant el seu punt de vista i els seus pensaments. Lansens ha creat una obra preciosa i molt ben el.laborada, de manera que el lector viu les experiencies narrades des de la seva propia pell i comparteix les emocions, els sentiments i les sensacions que les bessones descriuen al llarg de la seva historia particular.

Les primeres pagines son colpidores, pero indispensables. Un cop el lector s’endinsa en la historia i n’esdeve el protagonista, la irritacio i l’angoixa que desperta la situacio de Rose i Ruby es transforma en acceptacio i comprensio. Tot i que no es facil, l’estil de Lansens permet despertar empatia i viure una experiencia unica a traves de les paraules de les protagonistes.

Rose es una bessona siamesa disposada a explicar la seva historia per tal de deixar petjada al mon. Amb una voluntat increible, Rose explica les seves vivencies des del naixement de les bessones, l’abandonament de la mare i l’adopcio per part d’una de les infermeres. Ruby, per la seva banda, opta per descriure la situacio mes actual, en la qual les bessones es troben en un estat critic i son conscients que la seva vida s’acaba.

L’obra compta tambe amb anecdotes especials i experiencies singulars que permeten al lector comprendre i viure una situacio gens tipica. Com ha de ser viure tota la vida sense intimitat, amb la teva germana bessona sempre al teu costat? Les protagonistes desenvolupen les capacitats necessaries per poder dur una vida relativament normal, amb unes habilitats que sorprenen i desperten admiracio. En el seu mon propi, Rose i Ruby construeixen una realitat dolc,a i lliure de complexes, on l’aparenc,a esdeve quelcom banal i perd importancia a mesura que la forc,a interior de les bessones i les ganes de viure van creixent.

Profundes reflexions sobre la vida i la mort i monolegs interiors questionant-se l’existencia humana completen la novel.la. Amb paraules senzilles pero plenes de significat, Lansens perfila uns personatges que enamoren al lector i desprenen afecte i amistat. The girls es una novel.la gairebe ideal, que compta amb una extensa documentacio i un treball de recerca ben ampli darrere una simple historia. La pega de la historia, potser, es el fet que l’autobiografia no sigui real.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: