Enviat per: Núria Juanico | Juliol 31, 2009

Fight club

En la linia que caracteritza Palahniuk, Fight club es configura com un relat acid i cru de la realitat humana. El lector comparteix amb el protagonista un estat de paranoia constant que es mante durant tota la novel.la. Tot i que el llindar de la bogeria es intrinsec a l’estil de Palahniuk , algunes situacions es podrien considerar exagerades si el lector fila prim. La novel.la, construida a partir de dialegs rapids, monolegs interiors i molta accio, es una de les millors obres de Palahniuk, tot i que no m’ha acabat de convencer.

Per als amants del sang i fetge, les armes quimiques i les malalties dificilment curables, aquest es el llibre ideal. El protagonista, un home de negocis amb una vida sense sobresalts, entra de sobte en un mon de violencia, dolor i patiment que no aconsegueix superar. Sense voler fer discriminacions de sexe, he trobat que es una novel.la molt masculina, amb suposits secundaris que no he acabat d’entendre per la meva condicio de dona, suposo.

L’extremisme, la ficcio sobreposada a la realitat, les destruccions de l’esser huma i l’agonia que pateix el protagonista des de la primera fins a la ultima pagina atorguen a la historia un matis fosc i, en un cert punt, dramatic. Com a rerefons, Palahniuk no s’ha oblidat de presentar la seva tradicional critica a la societat que es pot trobar en les seves obres i que questiona el per que de tot plegat.

Anuncis

Responses

  1. gràcies per la ressenya. De moment no puc posar-la a la llista de lectures pendents (perquè necessito que baixi), però és un goig ue ens facis ressenyes.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: