Enviat per: Núria Juanico | Juny 18, 2009

Mal d’escola

Crítica gens sòlida sobre les maneres d’aconseguir bons resultats escolars i evitar el fracàs de l’alumnat. El text es fonamenta en les reflexions de l’autor, exprofessor jubilat que traeix els seus arguments per la manera com els exposa. L’autor desenvolupa tot un seguit de teories amb unes bases que trontollen i que no es veuen gens afavorides per l’actitud prepotent del professor que les explica.

En tot l’assaig, sembla com si l’autor fos una entitat superior a qualsevol ésser humà i que conegués tots els trucs i mecanismes que s’han d’emprar perquè un alumne esdevingui un èxit. Tampoc reforça les teories el fet que Pennac es posa d’exemple a si mateix. A més, l’exprofessor tracta el tema del fracàs escolar com si, amb una simple fòrmula, tot estigués resolt. Personalment, considero que a l’hora d’escriure hi ha temes prou profunds i preocupants en la societat perquè no siguin vistos com situacions còmiques i poca cosa més.

Cal destacar, però, el capítol que fa referència als bons professors. Aquestes poques pàgines salven el text: l’apologia al docent que motiva els alumnes, apassionat en la tasca d’ensenyar i amb grans capacitats per despertar interès defensa amb bons arguments que l’educació és més que aquella activitat que et permet arribar a final de mes.

A banda d’aquest breu escrit, la resta del text esdevé repetitiu i ple d’anècdotes que no captiven la lectura. El final, un pedaç per acabar d’alguna manera aquest assaig tan eteri i sensacionalista.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: