Enviat per: Núria Juanico | Juny 15, 2009

La passió

Amor edulcorat. La novel·la s’estructura a partir de dos protagonistes, un noi i una noia, que viuen una intensa relació a principis del s. XIX.

És una història amb prou força com per despertar l’interès del lector, però poc a poc es va complicant. D’uns inicis clars i perfectament reals, la trama es va omplint de misteris, situacions exagerades i poc creïbles i acaba derivant en un final excessivament tràgic.

El protagonista és descrit com l’estereotip de l’època: patriota, aferrat a l’exèrcit i les creences militars, insegur en qüestions de dones i fidel als seus amics. Ella, en canvi, es podria definir com l’Eva de la novel·la: una dona decidida, que no se sotmet a res ni a ningú, amb principis propis i actituds estranyes però que disposa de la voluntat absoluta del seu amant i el fa anar per on vol.

D’un relat típicament romàntic i sense cap secret, La passió es va complicant a mesura que s’avança la lectura fins a generar una situació insostenible on es barreja un sense sentit de faules i fantasia, assassinats, emocions i sentiments tràgicament estroncats i una realitat que trontolla i no convenç al lector.

Anuncis

Responses

  1. la jeanete Winterson la tinc pendent, però potser no començaré per aquest que comentes

    et vaig llegint en silenci


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: