Enviat per: Núria Juanico | Juny 14, 2009

Rant. La vida d’un assassí en sèrie.

Sang i fetge, sexe, morts, infeccions, cotxes, misteri, situacions caòtiques i fils narratius que no acaben enlloc. És una novel·la poc estructurada, on poques coses tenen sentit i la ignorància del lector creix a mesura que es passen les pàgines. Tot i que Palahniuk es caracteritza pel seu estil excèntric i ple d’incoherències, aquest cop no aconsegueix crear un relat amb prou força.

D’altra banda, l’estil literari que empra l’autor no afavoreix la lectura: es basa en la història oral, per la qual cosa la narració s’aguanta només a partir de les veus dels personatges. A més, la història mescla diversos protagonistes que no aconsegueixen crear una trama cohesionada prou sòlida per despertar l’interès del lector.

L’intent frustrat per part de l’autor de generar malestar i temor respecte les malalties infeccioses culmina amb un final gens creïble i molt rebuscat. Realment, Palahniuk ha fet obres molt millors que aquesta, i sembla que no li prova recrear-se en un gènere que ja ha desgastat anteriorment amb altres novel·les més interessants.

Com a aspectes positius, cal remarcar únicament que aquesta novel·la és una guia prou interessant sobre pandèmies i epidèmies que han tingut lloc al llarg de la història. Ara bé, probablement és més fiable accedir directament a arxius històrics i a manuals mèdics que posen a l’abast del lector continguts que encaixen amb la realitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: