Enviat per: Núria Juanico | Juny 9, 2009

El carrer de les Camèlies

Rosa i blanc

Un cop més, Rodoreda ha creat molt més que una simple història. El carrer de les Camèlies és la vida de Cecília Ce, un turment constant que deixa el lector sense alè des de la primera fins la última pàgina.

A través del realisme subjectiu, la protagonista ens relata la seva història particular. El seu naixement és un misteri que marca Cecília Ce i en determina el caràcter. Ja en la infantesa, ella es mostra com una personeta especial, que davant un món incomprensible “tira pel dret” i opta perdur a terme les accions més descabellades.

Podríem dir que El carrer de les Camèlies és el recull de pensaments d’una ment tumultuosa i incerta, que vaga per la vida buscant quelcom que desconeix. En alguns instants, la protagonista frega la bogeria i fa patir el lector.

Cecília Ce és la resposta a un passat difós, una infantesa perduda i una maduresa que li arriba massa aviat. El personatge està compost per un grapat d’experiències cada una més terrible que l’anterior i que no li permeten sortir del forat on ha caigut.

Un aspecte que m’ha sorprès és el fet que la protagonista descriu tots els seus amants mitjançant connotacions negatives. La seva abúlia és provocada pel fet que no els troba atractius? O aquest “anar de flor en flor” respon a la recerca d’un pare que mai ha tingut?

Rodoreda, un cop més, empra un estil ple de divagacions que deixa el lector amb un munt d’interrogants. Les metàfores i les referències florals i animals són un tret que caracteritza les seves novel·les atorgant al text un toc de dolçor.

Tot i els entrebancs que li presenta la vida, però, Cecília no abandona el seu posat en aparença decidit i lluita per tot allò que li aporta un granet de felicitat, com el seu vestit de color de rosa.

Anuncis

Responses

  1. La vaig llegir fa molts anys… Algun dia la rellegiré.
    Una abraçada


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: